Yolsuzluk incelemesi başlatılan Devlet Hastanesi'nin başhekimi görevinden alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2008 16:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sağlık Bakanlığı, bir süre önce yolsuzluk iddialarının gündeme gelmesi üzerine inceleme başlattığı Isparta Devlet Hastanesi'nde başhekim Dr. Erdoğan Sevük'ü görevden aldı. Sevük'ün yerine Isparta Gülkent Devlet Hastanesi Başhekim Dr. Ramazan Okutan atanırken, Okutan'dan boşalan koltuğa ise Isparta Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Halil Beydilli getirildi.

Isparta Devlet Hastanesi'nde bir süre önce usulsüzlükler yapıldığı, bazı kişilerin haksız menfaat elde ederek devleti ve vatandaşları zarara uğrattıkları iddiaları üzerine müfettiş incelemesi başlatılmış ve konu basında yer almıştı. Yolsuzluk iddiaları üzerine Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yapılan ön incelemede adı geçen hastanede çeşitli usulsüzlükler yapıldığı ortaya konulmuş, ayrıca ileri düzeyde idari zafiyeti olduğu görüşüne yer verilmişti. Sağlık Müdürlüğü, usulsüzlüklerin çok daha ileri boyutta olabileceğini göz önünde bulundurarak konunun araştırılması için Bakanlıktan müfettiş talebinde bulunmuştu. Bakanlık müfettişi incelemelerini sürdürürken, suçlamaları kabul etmeyen Başhekim Dr. Erdoğan Sevük, "Kim suçluysa ortaya çıkartılıp cezasını çeksin." diye konuşmuştu.

Sağlık İl Müdürü Dr. Süleyman Önal da, hastanedeki görev değişikliğini 'bayrak yarışı' olarak değerlendirdi. Önal, şunları söyledi: "Başhekim arkadaşlar çalıştıkları dönemde güzel hizmetler vermişlerdir. Çaba ve gayretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu makamlar hepimiz için gelip geçicidir. Biz hekim olarak her konumda halkımıza hizmet vermekle mükellefiz. Bu kutsal görevi yapmanın altı-üstü olmaz. Netice de bu Bakanlığımızın bir tercihidir. Bizler tüm idarecilerimizle uyumlu çalışarak halkımızın sağlığına hizmet etmek zorundayız." Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen müfettişin iddiaları araştırdığını, incelemelerin devam ettiği kaydedildi.

Dr. Ramazan Okutan ise yeni atamayla ilgili olarak, "Bakanlığımızın takdiridir. Bize verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Hedefimiz hızlı, süratli ve hasta memnuniyetini ön planda tutan bir yönetim anlayışı olacaktır." açıklamasını yaptı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber